Університет третього віку «СВІТ» офіційно розпочав свою діяльність: вже вручені студентські та розпочалися заняття

Університет третього віку «СВІТ» офіційно розпочав свою діяльність: вже вручені студентські та розпочалися заняття

          В Університеті державної фіскальної служби України (далі – УДФСУ) відбулося офіційне відкриття Університету третього віку «СВІТ» (далі – УТВ «СВІТ») для студентів віком 45+, який функціонує на базі Навчально-наукового інституту інформаційних технологій УДФСУ. Захід приурочили до Дня людей похилого віку.

          Участь у зустрічі взяли ректор УДФСУ Павло Пашко, викладачі та співробітники навчального закладу, а також студенти УТВ «СВІТ», президент ГО «Асоціація університетів третього віку «Клепсидра» Артур Горбовий та віце-президент ГО «Асоціація університетів третього віку «Клепсидра» Аліна Халецька. Спеціальними гостями заходу стали президент Міжнародної асоціації університетів третього віку IAUTA, директор Університету третього віку в Тулузі (Франція), офіційний представник ООН з питань туризму для людей літнього віку Франсуа Велла та член правління Міжнародної асоціації університетів третього віку IAUTA, директор Університету третього віку Болгарії Георгій Станков.

          Відкриваючи захід, ректор УДФСУ Павло Пашко привітав присутніх з важливою подією у житті навчального закладу та зазначив, що функціонування УТВ «СВІТ» допоможе його студентам щось змінити у своєму житті. «Світ змінюється так швидко, що ті речі, які раніше були не затребувані, – тепер затребувані! І у кожного у житті буде чимало ситуацій, коли потрібно щось міняти. Ось, і Університет третього віку «СВІТ» допомагає робити певні зміни», – зазначив ректор і додав: «Немає значення вік, має значення – бажання! У будь-якому віці можна досягти успіху, стати лідером і стати переможцем. Університет третього віку «СВІТ», можливо, і не допоможе стати лідером, але реалізує рішення змінити щось у своєму житті».

          Директор Університету третього віку в Тулузі Франсуа Велла підтримав слова Павла Пашка та подякував за створення УТВ «СВІТ» в УДФСУ. «Я вражений  атмосферою, яка панує у вашому університеті і, навіть, трішки заздрю таким умовам для навчання, – поділився гість та додав: «Хочу щиро подякувати за відкриття у вашому навчальному закладі Університету третього віку, адже,  це дуже важливо для соціуму, а особливо для людей старшого віку. Важливо, щоб вони могли приходити на заняття, спілкуватися з ровесниками, з молодим поколінням. Це дуже круто, що освіту протягом усього життя можна отримати саме у вашому університеті».

          Після цього, УДФСУ та ГО «Асоціація університетів третього віку «Клепсидра» підписали угоду про партнерство, а студенти УТВ «СВІТ» отримали студентські квитки і приступили до навчання. Заняття проходитимуть 2 рази на тиждень, за основу навчання вибрано  «Інформаційні та комп’ютерні технології» і «Англійську мову». Також, студенти вивчатимуть низку інших дисциплін.

          Одним з основних завдань УТВ «СВІТ» є залучення і самих студентів до викладання курсів, в яких вони фахівці і вже на сьогоднішній день студенти готові прочитати колегам курс лекцій з таких напрямів: «Основи фотографування»; «Етикет в одязі, індивідуальний стиль»; «Участь в Громадському бюджеті. Як читати бюджет міста»; «Мистецтво виготовлення квіткових прикрас з фоамірану»; «Феномен культури»; «Виготовлення паперу»; «Виноградарство та Рукоділля».

          Також, до викладання курсів долучено студентів УДФСУ. Курс лекцій щодо комп’ютерної грамотності прочитають студенти 1 та 3 курсів Навчально-наукового інституту інформаційних технологій Максим Левицький та Олександр Кулік.

          Варто зазначити, що вікова категорія студентів УТВ «СВІТ» – від 46 до 86 років. Більшість з них у віці 60-70 років і має вищу освіту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *