Науковці з Університету Індонезії приїхали за українським досвідом у сфері оподаткування тютюнової промисловості

     У НУДФСУ відбулася зустріч із представниками Індонезійського університету (University of  Indonesia)  Prof. Dr. Haula Rosdiana, M. Si. та Dr. Inayati.
     У заході взяли участь ректор університету Павло Пашко, проректор з міжнародної діяльності та інвестицій Дмитро Ковальчук, проректор з наукової роботи Петро Цимбал та представники Науково-дослідного інституту фіскальної політики.
     Під час зустрічі було обговорено досвід України у проведенні реформ оподаткування тютюнових виробів. Оскільки, в Індонезії  недостатньо розвинена законодавча база щодо боротьби з тютюнопалінням. «У нашій країні спостерігається велика кількість курців, у їх числі діти 5-річного віку. Наше завдання розробити пропозиції для вирішення цих складних питань, опираючись на успішний досвід України», – зазначила Prof. Dr Haula Rosdiana, M. Si.
     Завідувач відділу дослідження акцизного оподаткування, кандидат економічних наук Надія Новицька розповіла гостям про специфіку діяльності Науково-дослідного інституту фіскальної політики та успішно виконані проекти, зокрема, у сфері удосконалення контролю за обігом підакцизних товарів.
     Крім того, вона окреслила основні тенденції акцизної політики у сфері тютюнових виробів. «У 2017 році в Україні введено стабільний графік щорічного підвищення ставок акцизного податку на тютюнові вироби аж до 2025 року. Це є надзвичайно важливим кроком до вирішення однієї із основних проблем акцизного оподаткування тютюнових виробів виробів – не прогнозованості зростання ставок», – розповіла Надія Новицька.
     Гості з Індонезії залишилися задоволеними зустріччю та отриманими знаннями і висловили сподівання на подальшу плідну співпрацю. «Ми дуже вдячні за співпрацю та надання інформації, яка буде надзвичайно корисна для підвищення ефективності податкової політики щодо тютюну в Індонезії», – підсумувала Dr. Inayati.
     Варто зазначити, що для НУДФСУ дуже важливе налагодження співпраці з міжнародними партнерами у всіх сферах, тому що це забезпечить підвищення якості освітньої та наукової діяльності університету, а також посилить його міжнародну конкурентоспроможність.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *